Iedereen weet dat de banken geen rente meer geven en ook dat de inflatie blijft stijgen. Dit houdt dus in dat jouw geld steeds minder waard wordt en dat is natuurlijk vervelend. Daarom zijn steeds meer Nederlanders op zoek naar nieuwe manieren om een aardig rendement te verdienen op spaargeld. Dit kan je doen door het te beleggen in vastgoed, maar ook zijn aandelen een populaire mogelijkheid. Als je zelf ook rendement wilt behalen en je dus wilt gaan starten met beleggen, dan is het enorm belangrijk dat je dit artikel hebt gelezen. Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je van start kan gaan en wat de valkuilen zijn. 

 

Valkuilen van beleggen 

Als je aan het beleggen bent, dan koop je een aandeel of een bepaalde grondstof in de hoop dat deze meer waard wordt. Het is dus vrij logisch dat een aandeel of een bepaalde grondstof kan zakken in aankoopprijs. Als dit gebeurt dan verlies jij geld en als je met hefboom aan het beleggen bent, dan kan je alles binnen enkele seconde kwijtraken. Het is voor beginners daarom nooit aangeraden om met hefboom te beleggen. Als je wilt gaan starten met AEX beleggen, dan moet jij je nooit laten leiden door emotie. Emotie zorgt er namelijk voor dat je slechte keuzes gaat maken en daardoor kan jij je inzet verliezen. Gaat het een dag of een maand slecht op de financiële markt en begin je geld te verliezen? Verkoop dan niets want de kans is groot dat de markt zich weer herstelt en je winst maakt. Als jij belegt met geld dat je niet kan missen, dan wordt het erg moeilijk om emotie buitenspel te laten. Daarom is het ook enorm belangrijk om alleen met geld te beleggen dat je daadwerkelijk kan missen. 

 

Een begin maken 

Als je wilt starten met beleggen, dan is het enorm belangrijk om niet te gaan handelen in crypto. Handelen en beleggen zijn twee verschillende dingen. Zoek eerst een broker zoals DeGiro waar jij met je Nederlandse bank aandelen kan kopen. Stel een budget op dat jij maandelijks in de aandelen wilt stoppen. Hierbij kan je dan denken aan 100 of 200 euro per maand. Op deze manier leer je langzaam kennis te maken met de financiële markt zonder dat je erg veel geld verliest. 100 a 200 euro per maand klinkt zeker niet veel maar als je dit tientallen jaren doet dan kan het zeker een serieus bedrag worden, zeker als je een goed rendement weet te behalen.