Je hebt vast al wel eens een afzetcontainer in de straat zien staan. Het zijn die grote metalen bakken die je in allerlei verschillende soorten en maten kun krijgen. Als je een huis gaat verbouwen dan kom je eigenlijk altijd wel met zulke containers in aanraking. Wanneer je een aannemer inhuurt voor je verbouwingsklus regelt deze vaak zo’n container, maar als je kosten wil besparen en veel zelf wilt gaan doen tijdens de verbouwing dan kun je ook zelf een bedrijf opzoeken die deze containers verhuurt. Hoe huur je zo’n container en wat voor informatie heb je er allemaal voor nodig?

Hoe huur je een afzetcontainer?

Dit is erg simpel, je zoekt een verhuurwebsite op en selecteert de container die je nodig bent. Vervolgens vul je een aantal gegevens in. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoe lang en wanneer je de container nodig bent. Vervolgens wordt er een huurcontract opgesteld en wordt de container bij je huis afgeleverd. Het huren op zich is dus geen grote uitdaging. Het zit hem vooral in de voorbereiding.

Goede voorbereiding

Je moet eerst antwoord kunnen geven op de volgende vragen: wat ga je verbouwen? Wat voor soort afval moet je kwijt? Hoeveel afval moet je kwijt? Als je de tuin gaat verbouwen heb je hoogstwaarschijnlijk een groenafval container nodig. Maar als je een deel van het dak moet slopen is een puin container het meest geschikt. Als je weet wat je gaat verbouwen en met welk soort afval je te maken gaat krijgen kun je de juiste containersoort bestellen. Verder is het ook ontzettend belangrijk dat je het juiste formaat huurt. Standaardformaten zijn bijvoorbeeld de 6m3 container en de 10m3 container. Zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden.

Conclusie

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden als het gaat om het huren van de juiste container. Zo moet het formaat kloppen, je wilt natuurlijk niet dat de container tussentijds moet worden geleegd. Maar ook de juiste soort container moet correct zijn. Met verschillende soorten afval is het altijd even puzzelen of je 1 of meerdere containers nodig bent. Als blijkt dat je van een bepaalde afvalsoort te weinig hebt voor een afzetcontainer, maar te veel voor de normale container dan kun je ook altijd nog overwegen om een ritje naar de stort te maken. Dit scheelt weer in de kosten. Tot slot moet je altijd goed incalculeren hoe lang je zo’n container nodig bent. Sommige bedrijven rekenen namelijk extra kosten per dag.