Wie spaarde ze vroeger nou niet? Pokémon kaarten. De Pokémon kaarten met de speciale Pokémons uit de serie. Ondanks dat de Pokémon kaarten als eerste uitkwamen, werden ze na de serie veel en veel populairder. Vroeger werden Pokémon kaarten fanatiek gespaard. Je kon ze overal kopen en in hele mooie hoesjes stoppen. Na een tijd werd de serie, waardoor de Pokémon kaarten, ook veel minder populair werden. Maar een paar jaar geleden veranderde dit geheel. De Pokémon kaarten werden weer helemaal hip door een enkele app die over de hele wereld werd verspreid. Hoe kan dat dan?

Overal Pokémons te vangen

Je kent het misschien wel; Pokémon Go. De app waarmee je overal waar je bent Pokémons kunt vangen. Je kunt het onderweg doen naar school of naar je werk of gewoon in de buurt wanneer je een rondje aan het lopen bent. Er zijn duizenden misschien zelfs miljoenen Pokémons die je kan vinden en vangen met de app. Hierdoor kregen jongere kinderen, die nooit Pokémon hebben gekeken in hun jeugd, een nieuwe invalshoek van Pokémon. Niet alleen jonge kinderen speelde dit spel, maar ook jongeren, pubers en volwassenen waren in de ban van Pokémon Go. Waarschijnlijk omdat het een deel van hun jeugd is die ze op deze manier weer opnieuw kunnen beleven.

Een grotere kaart uitbreiding

Doordat Pokémon Go een echte hit werd, werd daardoor het sparen van Pokémon kaarten ook heel erg een ding. Ook ontstonden er veel meer boxen, zoals bijvoorbeeld de Pokemon booster box. De Pokémon booster box zal wellicht iets weg hebben van de oudere versie. Vroeger zaten er namelijk in de Pokémon booster box een aantal kaarten en wellicht een poppetje. In de nieuwste versie van een Pokémon booster box zitten ook veel kaarten alleen in deze Pokémon booster box is het zo dat het hele nieuwe kaarten zijn. Naast de nieuwe kaarten kun je in Pokémon booster box ook bijzondere kaarten vinden. Denk bijvoorbeeld aan veel grotere kaarten of kaarten die een mooie glans hebben. In de Pokémon booster box kun je het allemaal vinden.

Het was vroeger, en nu, een echte rage: Pokemon kaarten sparen. Hiermee kon je namelijk alle Pokémons proberen te sparen. Daarnaast kon je met de Pokémon kaarten ook een heel leuk spelletje spelen. Allemaal een tijdbeperkt product. Tenminste dat dachten ze. Door de Pokémon Go app werd de oude rage ineens een nieuw leven in geblazen. Er worden veel meer nieuwe en moderne kaarten gemaakt en verkocht. De oude trend is gemoderniseerd en vernieuwend geworden.