Als je in een nieuwe woning gaat wonen of gewoon toe bent aan een nieuwe vloer, dan is het vaak lastig om een keuze te maken uit de verschillende prachtige vloeren. Dit is erg logisch, want het aanbod is erg groot en elk type vloer heeft zijn voor- en nadelen. Hier kan je meer informatie vinden over uit welke vloeren je kan kiezen. 

 

Laminaat

Laminaat is in Nederland de meest gemaakte keuze als het om vloeren gaat. Daarom zie je in vrijwel elke woning wel laminaat liggen. Dit hoeft niet altijd in de woonkamer te zijn want er zijn ook veel woningen waar beneden natuursteen ligt en boven laminaat. Het grootste voordeel van laminaat is dat het de goedkoopste oplossing is terwijl het er zeer prachtig en luxe uit ziet. Ook is laminaat makkelijk te leggen en dat kan je prima zelf doen. Als je er hulp bij krijgt, is het nog makkelijker en gaat het leggen van laminaat natuurlijk ook sneller. Het grootste nadeel van laminaat is dat het zeer slecht tegen water kan en als er water tussen de naden komt, dan kan laminaat gaan rotten of krom staan. 

Visgraat vloeren 

Visgraat vloeren worden steeds populairder omdat het er zeer prachtig uitziet. Je ziet het in de meeste gevallen liggen in net gebouwde woningen. Dit komt omdat de mensen die daar wonen een ruimer budget hebben dan een persoon in de huurwoning. Dat is ook niet zo gek, want een vloer van visgraat is erg duur. Je bent al gauw enkele duizenden euro’s kwijt en dan moet je het ook nog door een professioneel persoon laten leggen. Dat kost ook al gauw enkele honderden euro’s. Gelukkig is een visgraat vloer bestendig tegen water omdat er geen naden zijn waar water tussen kan komen. Dit is eigenlijk alleen mogelijk als de visgraten vloer slecht gelegd is. 

 

Waar kan je het beste een vloer kopen?

Als je een nieuwe vloer wilt leggen, dan is het erg belangrijk dat de vloer van uitstekende kwaliteit is. Daarom is het handig om een winkel te bezoeken dat zich voornamelijk richt op het verkopen van vloeren. Je bent zo namelijk verzekerd van de beste kwaliteit, maar ook heb je een uitgebreid aanbod aan verschillende vloeren. Het maakt niet uit of je naar pvc vloeren of laminaat vloeren zoekt, een winkel die alleen vloeren verkoopt, heeft het allemaal.